Slovenská verzia
Magyar verziója
English version
Deutsche Version

Emotek Constructor


Vissza a fömenübe

Közvetlen szerkesztés

Közvetlen szerkesztéssel szerkesztjük a rajz egyes objektumjait. A szerkesztés közben (pl.: pont, szakasz, kör stb.) az ablak jobb fölso sarkában látható a szerkesztési lécen a szöveggel összefüggo téma.


           

Ha rákattint a megfelelo ikonra, akkor evvel megválasztotta a munkába lévo objektum tulajdonságát. Még egyszerubb, lenyomni a megfelelo tulajdonságokkal bíró billentyut. Például egy szakaszt úgy tervezzünk, hogy megadjuk az elso pontot, a szakasz hosszát és az x tengelyhez való szöget, de szintén más külömbözo tulajdonsági kombinációkkal is szerkesztheto (például a szakasz elso pont koordinátáit, érintkezot egy bizonyos körrel és a szakasz utolsó pont x- es koordinátáját stb.).


Önmuködo konštrukció

Az Emotek Constructor legeroseb fegyvere az automatikus szerkesztés. Némely szerkesztéseket viszont nem lehet véghezvinni az elobbi módszerrel – fojamatos közvetlen egyszeru objektumok szerkesztésével. Mind példa szolgálhat a következo alakú eszterga kés szerkesztése:
Az alkos eszterga kés – vágóélét nem lehet véghezvinni közvetlen szerkesztéssel. A vágóél koordináták értékeit „kézileg“ kellene kiszámolni, ami nem csak a CAD (Computer Aided Desing)alapelve ellen van, de szintén meghoszabítja a tervezéshez szüjkséges idot, ami magával hozza a kölstégek lényeges emelkedését is.


Emotek Constructor biztosítja az óhajtott kontúr automatikus szerkesztését. A kontúrt egyszeruen lerajzoljuk, megadjuk az összes méreteit, ezek után a program kiszámítja.


Korszerüsített: 29. 09. 2006