Slovenská verzia
Magyar verziója
English version
Deutsche Version

Emotek Constructor


Vissza a fömenübe

Az Emotek Constructorba lévo különleges objektumok

Ismétlések
Különleges fogprofil alakú fogaskerekek
Köbös splinek
Szövegek


Ismétlések

Az ismétlések különleges objektumok, amelyek másolják bizonyos szabájok szerint a szakaszok - eredeti - ismétlési fojamatát. E objektumok bevezetése nagy elönye (egyszeru eredeti smétlése helyett mint szakasz) hogy az eredeti váltóztatható akkor is, ha ismétlés után van. Ak sme si istí, že eredeti Ha biztosak vagyunk, hogy az eredeti objektum már nem fog váltózni az ismétlést egyszeruen szakaszokra konvertáljuk.


Lineáris ismétlések

Emotek Constructor lehetové teszi az eredetit ismételni lineáris módszerrel, egyes másolatok kötodhetnek egymáshoz, vagy egymás között definálni a távolságokat x és y irányba.


                

Hálózatok

Ismétlés más változata az ismétlés mint hálozat (X x Y). Defináljuk az ismétlések számát x és y irányba, egymásközötti távolságot a hálózati "sorok" és "oszlopok" között, és a "sorok" közötti hajlási szöget.
Kör ismétlések

Nem forgó kör ismétlések

A nemforgó kör ismétlések esetében megadjuk az ismétlés közepét, másolatok számát és a ismételt egyik másolat hajlási szögét.
Forgó kör ismétlések – közönséges fogaskerekek

Emotek Constructor lehetové teszi az általános fogaskerekek szerkesztését. Forgó kör ismétléseket szerkesszthetünk automatikus közép kiszámításal (úgy hogy a megadott fogazat paraméterei mellett az egyes másolatok egymáshoz folyamatosan kapcsolódjanak), vagy nélküle. Tervezni tudunk teljes fogaskerekeket, vagy csak részeit.


                

<< Fönt


Különleges fogprofil alakú fogaskerekek

Evolvens profilú fogaskerék

Evolvens profilú fogaskerék tervezése a Emotek Constructor rendszerben magátol értendo dolog.


                

Cikloid profilú fogaskerék

Ha cikloid profilú fogaskereket kell tervezni, ez a Emotek Constructor programnak nem probléma.


                

<< Fönt


Köbös splinek

E softvérnek jelentos tulajdonsága a köbös splinek tervezése. A köbös spline egy sima görbe, amelyek segítségével korlátlanul rajzolhatunk különféle körvonalakat. Az Emotek Constructor rendszer ismer három fajta köbös splinet: természeteset, zártat és szélso irányhatározókkal megadottat.


     

A beépített splinek aproximációs fügvény segítségével konvertáljuk a köbös splineket megadott pontossággal.szakasz és görbe sorozatokra a kiválasztott pontossággal. Utána lehet a kontúrt exportálni a DXF-be, vagy a postprocesorba.

<< Fönt


Szövegek

Az Emotek Constructor töbféle szöveg típusokat tud kirajzolni töbféle betutipusokkal, betunagyságokkal és hajlásokkal. A rendszer több mint 100 betu tipusokkal rendelkezik. Magától értodik a szövegek módosítási lehetosége megvan a kirajzolás után is.
A rajzon lévo szövegek lehetnek leírási jelleguek, de egyszeru konverzióval szakaszokra oszthatók és exportálhatók a DXF fájlba, vagy a postprocesorba a huzal szikra kivágógép részére.

<< Fönt

Korszerüsített: 29. 09. 2006